H15 dostajesz juz za 30 zl Osram. Czy sa LEDy H15 - nie wiem.
Pierścienie dystansowe do alufelgi
Zwiń
X
-
Pierścienie dystansowe do alufelgi
witam, proszę o troszkę informacji na temat pierścieni dystansowych stosowanych przy felgach aluminiowych. Dotychczas nie miałem takich pierścieni ale wulkanizator powiedział ze muszą być bo trzeba co chwilę sprawdzać czy śruby koła się nie poluzowały. jesli sa konieczne to skąd mam wziąć rozmiar bo np na allegro jest ich zatrzęsienie.robert octaviaRK
-
-
octaviaRK, no to chyba jak wulkanizator mówi, że potrzebne to powinien zmierzyć jakie potrzebne, albo zastosować inne śruby. To pytanie do niego, o wymiar tych pierścieni. bo pewnie masz nie ori alusy, i stąd potrzeba dorobienia. Ja mam w SI alu od OII i też mam pierścienie takowe 2 rodzaje (przodzie węższe i na tyle szersze), bo by inaczej lipnie to wyglądało (które powodują, że fele ładnie leżą w nadkolu) i dwa rodzaje śrub dopasowane do pierścieni. Jak ktoś ma fele od innego modelu, to czasem takie bajery trzeba dorabiać, żeby to normalnie wyglądało.
To kwestia przymiarek i pomiarów dla wulkanizatora lub Ciebie (jeśli się znasz), nikt Ci tu z tym nie pomoże, bo to musi być dopasowane do konkretnej felgi i wnęki. Dziwi mnie tylko to że podobno wcześniej nie miałem problemów z tymi kołami i śrubami, a nagle coś się luzuje i to jest przyczyna montażu pierścieni, a nie nie pasowanie wizualne i wymiarowe we wnęce koła.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez octaviaRKproszę o troszkę informacji na temat pierścieni dystansowych stosowanych przy felgach aluminiowych. Dotychczas nie miałem takich pierścieni ale wulkanizator powiedział ze muszą być bo trzeba co chwilę sprawdzać czy śruby koła się nie poluzowały.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez octaviaRKrzecz dotyczy pierścieni centrujacych sorki, takie plastiki bo widzialem wzor ale czy one sa niezbedne , chociaz z powodu łatwiejszego montazu kola to tak , ale czy poza tym do czegos służą?
Musisz dobrac pierscien o zewn rozmiarze takim jak otwor w feldze a wewn taki jak rozmiar piasty w Twoim aucie, zob. np. ten watek
Komentarz
-
Komentarz